2023-10-02
黎到假期最後一日,同屋企人喺屋企附近揾食,見到有間新開嘅韓式炸雞店「CHICKEN CHIKO」餐廳就喺明園西街7仔隔離,炸雞嘅味道有十一款,隻隻味都好想試😆今晚我哋試咗兩款先,一款乾身,一款有醬汁嘅,呢度嘅炸雞都係無骨嘅,入口啖啖肉超爽👍🏻芝士雪花炸雞呢款就係乾身嘅,上面鋪滿芝士粉,炸雞外脆肉嫩,熱辣辣非常juicy,仲有兩舊粟米,一啲都唔會覺得膩,鍾意芝士味嘅朋友仔啱晒蜜糖牛油炸雞呢款就係有醬汁嘅,香甜嘅蜂蜜加上香濃嘅牛油裹滿每一件炸雞,入口軟濕潤,配上炸過嘅韓式年糕,煙煙韌韌,超級好食烤牛肉煎餅泡菜煎餅就食得多,我都係第一次食烤牛肉煎餅👍🏻煎餅外面脆脆地,咬落口感煙靭,內有牛肉粒、蔥粒、紅蘿蔔粒,配上酸酸甜甜嘅燒烤醬汁,令味道更加豐富炸醬麵醬汁味道濃郁香甜,用豬肉洋蔥烹調,麵質粗身彈牙又掛汁,配上清爽嘅青瓜絲,正宗韓式味道豬肉捲飯份量十足,有十一件咁多,材料勁豐富,有微辣嘅豬肉、青瓜、紅蘿蔔、蘿蔔,上面灑上白芝麻,味道清爽得黎又香口📍CHICKEN CHIKO (北角)北角明園西街2-6號明苑中心地下4號舖人均消費:$200-250食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
芝士雪花炸雞
蜜糖牛油炸雞
烤牛肉煎餅
炸醬麵
豬肉捲飯
📍CHICKEN CHIKO (北角)
北角明園西街2-6號明苑中心地下4號舖
人均消費:$200-250