前排係旺角食咗一間「多元化」又「有誠意」嘅串燒小店「多元化」係因為佢唔單止有港式風味嘅串燒 亦都有川味、台式 甚至有韓式調味配搭 除咗串燒 亦都有佢地嘅高質鮮味主打—花甲粉「有誠意」係因為佢每一樣食物都好細心地處理得剛剛好 海鮮無沙 串燒火喉控制得好好 所以好多款都好食🥢深燒花甲粉($58*)👉🏻深燒堂的主打 花甲肉質肥厚鮮甜 👉🏻自家特製嘅湯底好正 連同娃娃菜、金菇和豆卜吸哂湯汁 完全自然嘅鮮甜味👉🏻可自選紅薯粉/粉絲/+$3*轉稻庭烏冬 亦可加錢再加配料🥢清爽五花腩片蘆筍串($35*)🥢燒安格斯一口牛($38*)🥢串燒必食羊肉串($30*)🥢好好食豆腐($18*)👉🏻肉類串燒選擇多 醬汁可以自選椒鹽/蜜汁/麻辣 唔多食辣都走辣/bb辣度選擇 可以配合到唔同人嘅口味需要👉🏻欣賞呢到嘅肉類串燒和好好食豆腐 咬落去依然juicy 🥢日本阿波尾雞腿肉($33*)🥢日本阿波尾雞皮($28*)👉🏻日本阿波尾雞肉嘅肉質厚實 燒完都唔會變老縮水 👉🏻雞皮燒得夠脆 油香而不膩🥢燒原條大茄子($48*)🥢生燒大啡菇($25*)👉🏻蔬菜類唔會調味得太鹹 亦都無燒到乾哂 感覺每一款燒製時都被細心處理🥢韓式
前排係旺角食咗一間「多元化」又「有誠意」嘅串燒小店

🥢深燒花甲粉($58*)
👉🏻深燒堂的主打 花甲肉質肥厚鮮甜

🥢清爽五花腩片蘆筍串($35*)
🥢燒安格斯一口牛($38*)
🥢串燒必食羊肉串($30*)
🥢好好食豆腐($18*)
👉🏻欣賞呢到嘅肉類串燒和好好食豆腐 咬落去依然juicy

🥢日本阿波尾雞腿肉($33*)
🥢日本阿波尾雞皮($28*)
👉🏻日本阿波尾雞肉嘅肉質厚實 燒完都唔會變老縮水
👉🏻雞皮燒得夠脆 油香而不膩

🥢燒原條大茄子($48*)
🥢生燒大啡菇($25*)

🥢韓式燒魷魚
👉🏻食燒魷魚最怕就係食到韌到似塑膠嘅口感 深燒堂嘅燒魷魚驚喜地燒得爽滑唔韌 大推燒魷魚

見到老闆/店員每一檯都有幫忙介紹串燒和問意見
感覺到佢嘅細心和對食物的要求