2024-06-02 75 瀏覽
以前係奧海城返學,Lunch既時候都會同d同學一齊去food court 食飯.最近裝修後重開,有13間餐廳環球美食,除咗有中、日、韓、泰外,仲有由營營養師計算嘅低卡餐單,想keep fit嘅朋友一樣可以食!即時享受到多元美食體驗.室內用餐區有好多唔同植物做裝飾,裝修光猛地方又闊落,而戶外用餐區仲可以遠眺維多利亞港嘅海景,邊食邊睇海景,夠唒寫意~ 大食代亦與時並進融入環保理念,由餐具到員工制服全部用環保物料制作,絕對值得支持.我就試左幾間餐廳,簡單介紹下.沖繩二段料理🇯🇵明太子烏冬烏冬彈牙每條都掛滿醬汁,配埋明太子獨特嘅鹹鮮同微辣,再加上日式飯素,整體creamy 得黎又增加口感.沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩呢個甜品好邪惡但又好好食,冬甩即叫即炸,外脆內軟,煙煙韌韌!自家製嘅海鹽焦糖醬配埋雪糕,每啖都好滋味,我可以食多個🤤.Chicken Chiko 🇰🇷Chiko Combo Box佢係韓式三餸飯,可以自由搭配,而我就叫左最鐘意食嘅韓式炒年糕、炸雞同炒粉絲!炸雞新鮮炸起外脆肉滑,年糕煙韌微辣,一個餐就可以試唒幾款菜式,岩唒樣樣野都想食既我☺️.胡椒廚房黑椒牛肉飯 Pepper lunch又係一

我就試左幾間餐廳,簡單介紹下

沖繩二段料理🇯🇵
明太子烏冬
沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩

Chicken Chiko 🇰🇷
Chiko Combo Box

胡椒廚房
黑椒牛肉飯
Pepper lunch又係一間我鐘意食既餐廳,佢嘅
黑椒牛肉飯係我每次食都必點,牛肉可以自己控制熟度,粟米夠大夠甜。牛肉飯加醬汁撈埋一齊吃,已經夠唒惹味

圓 鐵板燒
美國牛肩扒配蒜角黑椒鹽
牛肩扒肉質軟腍又多汁,仲有蒜角增加口感,伴碟有黑椒鹽,可以配搭成唔同既味道
鐵板薄煎三文魚配烚菜
三文魚係低卡之選,好食又健康。三文魚經過鐵板燒後外脆內嫩,配搭埋烚菜岩唒要keep fit既朋友(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)