2015-12-27 248 瀏覽
又係搵食時候,我自己好少去觀塘,不過朋友去開我就順便係觀塘食埋啦,平時都鍾意試試特色鋪頭,行過見到呢間鋪頭覺得口水雞廣告牌好似好吸引,加上真係好肚餓,所以我地就入左去食!當我地入到鋪頭,侍應好快就安排好我地位置,由於我覺得試鋪頭食品最重要一定要試最有特色既食物,問完侍應之後,就叫左招牌南寧老友粉,口水雞必然要叫啦,本來我口水雞想叫大辣,但侍應指我地第一次食應該食中辣,唔夠再加辣,咁我地就點左中辣口水雞! 見到menu 麵底有幾種選擇,所以我碗招牌南寧老友粉,就轉左蓮藕粉,因為其他餐廳都好少見有,我呢d喜 歡試新野一定就㨂呢種粉試試,等左一陣就有得食,其實過左大約五分鐘,可以睇到麵的最頂是蕃茄,肉片,生菜等,好開胃,有別濃湯或酸辣,這個湯既味道淡淡 的清清地,最岩之前食滯左既我啦,而蓮藕粉比較幼身,驟眼睇落好似薯粉,而食落口感好滑身,煙煙韌韌,而且幼身可以吸收湯汁,唔錯! 過 左一陣就到口水雞出場,遠遠已經聞到陣陣麻辣香,份量好多,疊到好實,我忍唔住已經夾起一舊試試先,咬入去雞皮漏出金黃的雞油,而且雞肉好鮮滑,本來雞胸 位一般都比較鞋,但都一樣夠嫩,夾住雞肉加點葱

過 左一陣就到口水雞出場,遠遠已經聞到陣陣麻辣香,份量好多,疊到好實,我忍唔住已經夾起一舊試試先,咬入去雞皮漏出金黃的雞油,而且雞肉好鮮滑,本來雞胸 位一般都比較鞋,但都一樣夠嫩,夾住雞肉加點葱花,又香又辣,奉勸大家,佢辣度都幾哽,如果唔食得辣千奇要同侍應講清楚呀!

個人覺得小店各樣食品都有水準,仲有,另有私房菜可以俾客人選擇,而且菜色視乎客人要求,當日就見到有人食私房菜,望到都覺得吸引!