2021-11-21
今晚想食日本料理,但放工收到電話家人話想買回家食,就係咁望望落車附近位置見到這裡有唔同嘅套餐選擇於是就係咁入去買外賣,套餐選擇都多,有生有熟嘅配搭,而今次就點了個魚生飯餐,內有迷你吞拿魚蓉丼,加火灸壽司5件及刺身,同埋餐飲,加多$28就可追加小食,當然要加埋啦餃子拼雞翼,每樣有兩件!而另一個就係燒汁牛肉飯套餐,內有燒汁牛肉飯同餐飲,追加埋個小食吉烈炸蝦!落單後等了一陣,店員就將今晚嘅美食交給我,另飲品就係雪櫃內選擇一個餐跟一個飲品!店員還細心將冷熱種類分開包裝,免得將食物質素影響!回到家第一時間將熱食打開燒汁牛肉飯,份量十足,一邊有肥味多汁嘅牛肉加埋啲汁撈飯入口,十分滿足!而小食吉烈炸蝦同埋餃子拼雞翼都唔錯,吉烈炸蝦炸得十分香脆可口,唔會覺得炸粉多,蝦肉仍然彈牙!餃子前得十分香脆,咬下去夠晒肉汁,雞翼香脆肉嫩,真係忙過不停,當然雞翼都沒有另人失望,皮脆肉嫩,十分香口!還有一個主角魚生飯餐,打開都十分吸引,大大份吞拿魚蓉丼,雖然話迷你,但都佔了四分之一,另外一個位置就係刺身,有三文魚、爽口北寄貝、甜蝦同帶子,還有火炙了壽司,一個價錢有齊了喜歡嘅食物,夠晒新鮮美味!哩個外賣選擇真係有好多款
店員還細心將冷熱種類分開包裝,免得將食物質素影響!