2022-01-06
晚市禁堂食 咪喺屋企嘆一人火鍋囉👻「牛旨商店」提供多款自家研製湯底既外賣火鍋, 燒肉套餐, 多款日本同台灣火鍋配料😎好抵食 一人鍋$99起 買滿$300仲免運費添😆.
📌牛肉一人火鍋套餐 $108除左有一碟美國肥牛 仲有: 芝士竹輪, 年糕福袋, 腐皮, 魚糕, 頂級蟹柳, 鴻喜菇, 南瓜, 粟米, 讚岐烏冬😋配料好有日式鍋物嘅感覺😎湯底揀左3.6北海道牛乳豚骨湯 (+$8) 牛乳味真係好濃🥛不過就算加左啲水 個湯都係偏濃味🥺腐皮同埋年糕福袋都超索湯 所以搞到冇左原本甜甜地嘅味變到超級鹹🙈但係個芝士竹輪真係好正 一咬爆晒啲芝士出嚟🧀另外主角肥牛 唔算話好靚 但係呢個價錢有咁多塊再加埋配料 過下口癮都唔錯嘅🤓仲會跟一個日式芝麻醬 不過就咁食已經夠味🤪注意⚠️個鍋同燃料 唔包架 要另外加購+$50⛽.
📌豚肉一人火鍋套餐 $99另一款就揀左荷蘭豚肉🐷好似五花腩咁都幾肥 不過勝在肉味濃同夠嫩滑🥰除左個肉變左做其他火鍋配料同醬汁都係一樣嘅😛呢款就揀左日式醬油濃湯 加牛肉會夾啲 會變左做壽喜燒🤩不過都係偏濃味🙈.📌日本製芝士竹輪 $20佢一盒有四粒💕真係好好食 打邊爐配料必食👍🏻好過就咁食獅子狗😆
一人火鍋套餐
. 📌牛肉一人火鍋套餐 $108