2016-11-06
由於食完Under Vacuum 都滿足唔到我地,賴生帶住屈小姐行到黎黃埔,係韓點同牛肉拉麵中間掙扎,韓點呢,個飯卷好好味,而牛肉拉麵就On屈小姐個To Eat List,糾結完一陣之後,屈小姐問賴生究竟食邊間好?賴生分析比佢知,韓點多地方有分店,容易D食到,不如揀牛肉拉麵?屈小姐就笑逐顏開咁講好呀,我都諗過!咁我地就去排隊啦,其實間舖頭好細,1眼望埋去睇晒,1個廚房,6個靠牆/靠窗位,冇嫁啦⋯⋯,所以堂食都要等一等既,係等待既期間,屈小姐當然爭取時間睇下有咩好食啦!見到有新推出既野食-蕃茄牛肉麵,佢又好諗真咁糾結食唔食好,係呢d時候,賴生其實一早幫佢諗好左啦!一入到去,賴生幫屈小姐叫左蕃茄牛肉粗麵,賴生自己就食牛腩牛筋寬麵1)蕃茄牛肉粗麵 (5星)- 蕃茄牛肉係一齊炆既,加左辣椒,啲牛肉超淋超入味,一咬就散兼夾蕃茄味同少少辣味一齊上黎!正!勁好食- 個粗麵都不得不讚,好彈口,好有口感!夠飽肚!粗麵好好食!粗麵好好食!粗麵好好食!(屈小姐話很重要,所以要講3次)- 無論麵,蕃茄同牛肉既份量都好足夠!咁先38蚊!超值2)清湯牛腩牛筋寬麵 (4星)- 清湯真係好清,冇乜油,但都有好濃烈嘅牛
1)蕃茄牛肉粗麵 (5星)
- 無論麵,蕃茄同牛肉既份量都好足夠!咁先38蚊!超值
2)清湯牛腩牛筋寬麵 (4星)
- 清湯真係好清,冇乜油,但都有好濃烈嘅牛肉味
- 寬麵真係好薄又好煙un!
- 牛腩用爽腩,好有咬口亦唔太肥!
- 不過牛筋就未炆得淋
仲有1個額外comment,就係希望隻羮會大隻d,因為裝到麵,裝唔到湯,我地兩個都覺得食面要連湯食會好味加倍!!
終於食飽飽,食到好西好滿足!
#食好西先會有好心情
#好西在哪裡,我們就去哪裡
蕃茄牛肉粗麵
清湯牛腩牛筋寬麵