2020-06-20
平日去食afternoon tea都係第一次,仲諗住應該無乜人,點知多人到全院滿座😂原來香港咁多有錢人唔使返工!提早約一個鐘到,因為友人話要去「打卡」,意想不到都要排隊影🙄去到餐廳,被安排坐門口第一張,之後話唔夠櫈連放手袋果張都要收走,menu又話得一份,好趕咁要落order😑點解資源咁缺乏?當日介紹有另一款以botanical為題嘅tea set,話比較好食咁我哋就決定哩款。先送黎有scone同酒店自製曲奇,哩樣反而比其他餐廳送黎成籃scone好,有多d款式。之後就上主體,職員會講解食嘅次序,由鹹到甜、清到濃,哩個係細心位。因為叫左botanical,所以每一樣都會有一款可食用植物味道,本人就麻麻哋哩d味配合食物,所以對哩set食物評價唔高可能揀返平時提供果款tea set會比較適合,哩個係唯一小小建議。
Scone及自製曲奇
Botanical after tea set