今日星期日又去下啲平時唔去既地方,倒如鰂魚涌~發現原來海濱有個狗公園,附近有間好歐陸既cafe~我到入去點左:咖啡香料烤雞配菜飯咖啡瑪薩拉雞排雞排肉嫩又滑蔬菜飯 - 將綠色蔬菜打碎加入飯內,好健康,味道又多一份層次。辣香腰果醬- 帶有咖喱既味道又唔完全係咖喱,仲有孜然和小苘香,好正呀~自家製酸菜 - 我鐘意既酸瓜好酸呀,好開胃,加上紫紅色既酸椰菜好爽口。黑瑪瑙scone加配自家製果醬及凝塊奶油用左竹炭粉、和香蘭地橙酒黑色scone 外見內軟,蜜餞橙皮帶著水果香甜。加埋半溶狀態既牛油,超香😘自家製果醬酸酸甜甜,令甜品無咁膩,可以再食多款甜品~伯爵粟子巴斯克焦香芝士蛋糕 好濃郁既伯爵茶和粟子味,加上大大粒既粟子,軟滑又creamy 既蛋糕餡,配上燒過既蜜桃、菠蘿片,好滿足。凍咖啡湯力 - Fruity$48原來咖啡同湯力水是可咁夾,由於選了果味比較重的咖啡,味道你會先聞到咖啡的香氣之後飲到一陣水果的酸之後湯力水的微甜,最後係咖啡本身的微甘和湯力水的澀,十分有層次。靜岡焙茶拿鐵 $46好靚同第一次見既飛馬拉花,外觀已經拎滿分👍🏻用左靜岡培茶帶來濃濃既焦香茶味🥰好香奶味,口感幼滑~

今日星期日又去下啲平時唔去既地方,倒如鰂魚涌~
發現原來海濱有個狗公園,附近有間好歐陸既cafe~

我到入去點左:
咖啡香料烤雞配菜飯
咖啡瑪薩拉雞排
雞排肉嫩又滑

黑瑪瑙scone
加配自家製果醬及凝塊奶油
用左竹炭粉、和香蘭地橙酒
黑色scone 外見內軟,蜜餞橙皮帶著水果香甜。
加埋半溶狀態既牛油,超香😘
自家製果醬酸酸甜甜,令甜品無咁膩,可以再食多款甜品

伯爵粟子巴斯克焦香芝士蛋糕

凍咖啡湯力 - Fruity$48

靜岡焙茶拿鐵 $46
好靚同第一次見既飛馬拉花,外觀已經拎滿分👍🏻
用左靜岡培茶帶來濃濃既焦香茶味🥰
好香奶味,口感幼滑~

2021-05-16
5 分鐘 (堂食)