2025-07-19 53 瀏覽
🍹 今日嚟咗葵涌廣場試夏茶,呢間平時出名開心果飲品,但今日想轉新口味,試吓其他特飲。首先叫咗一杯楊梅大滿足,名副其實真係大滿足!入面有滿滿嘅楊梅果肉,咬落果香四溢,仲有茶凍同蒟蒻,口感層次超豐富。楊梅係酸酸甜甜嘅,配埋茶底嘅濃郁茶香,好清新又解膩,飲完真係有種放鬆嘅感覺,夏日必試呀! 🍑 第二杯係芝士蜜桃雪沙,真係超啱夏天飲!雪沙入口透心涼,仲加咗好多蜜桃果肉,咬落又多汁又香甜。上面仲有一層厚厚嘅芝士奶蓋,鹹鹹香香嘅芝士同雪沙一齊飲落,味道好豐富又有驚喜。尤其係芝士嘅滑嫩配蜜桃嘅香甜,兩者啱啱好平衡,完全唔會膩。 ☀️夏茶真係好適合喺炎熱天氣嚟享受一杯清涼特飲,口味創新又用料十足,之後一定會再試其他款!
外賣自取