2017-10-15
今日同朋友行尖沙咀,去咗美麗華食lunch。 一向鍾意試下唔同餐廳嘅我地揀咗一間幾靚嘅餐廳食西餐~簡潔嘅白色配上好清新嘅薄荷綠色令人覺得好舒服,玻璃好透光,成個感覺好relax👍🏻餐廳好大,仲有室外可以搞Party,景觀都幾好,夠開揚~呢個嘅Set Meun都幾多選擇,價錢由$88-$168,可以揀餐湯或前菜,另有甜品同埋餐飲,好豐富嘅Lunch Set😋今日我地都唔係幾想食肉類,就揀咗法式芝士焗龍蝦配龍蝦!前菜係青蘋果西芹火腿沙律配杏仁片、士多啤梨,好似好fresh咁~青蘋果同西芹都好爽口,而且青蘋果味唔會好酸,反而仲好醒神😝火腿有啲似煙鴨胸嘅煙臐味,切成粒狀更有口感👍🏻餐包微微烘過,唔會太硬,幾啱我口味。法式芝士焗龍蝦配薯蓉💖我地兩份嘅擺碟都有啲唔同,而且面頭芝士烘焦嘅程度都唔一樣,不過一樣嘅係龍蝦都好大隻。原隻龍蝦放係正方形嘅碟上面,大隻到有啲難入手😂龍蝦有啲部分會比較容易成件起到出嚟食,啖啖肉,又唔會被芝士蓋過佢嘅味道。龍蝦箝嘅肉就比較乾身少少,會痴住個殼。仲有蝦膏,味道又咗一份甘香👍🏻薯蓉係龍蝦下面,cream味同奶味比較重,但味道就唔算好香濃,如果加啲香草可能會更好。甜品係
一向鍾意試下唔同餐廳嘅我地揀咗一間幾靚嘅餐廳食西餐~
餐廳好大,仲有室外可以搞Party,景觀都幾好,夠開揚~
火腿有啲似煙鴨胸嘅煙臐味,切成粒狀更有口感👍🏻
餐包微微烘過,唔會太硬,幾啱我口味。
法式芝士焗龍蝦配薯蓉💖
原隻龍蝦放係正方形嘅碟上面,大隻到有啲難入手😂
龍蝦箝嘅肉就比較乾身少少,會痴住個殼。
仲有蝦膏,味道又咗一份甘香👍🏻
甜品係我最愛嘅Movenpick雪糕😍
我叫咗齋啡,個味唔太酸,又係啱我口味!
整體都幾滿意,可以係鬧市搵到個咁安靜同靚嘅地方同朋友食下lunch,傾下計,Good👍🏻