2021-11-25
呢類夏威夷蓋飯(Poke)周圍都越開越多 但因為👧🏻唔食魚生, 平時都冇打算試😔機緣巧合下發現Poke Go嘅蓋飯係有雜菌揀🍄 唔一定係醃魚生撈飯🐟 就即刻衝左入去🤣餐廳提供多款選擇 有選擇困難症的話 可以揀Signature Bowl 所有Base (珍珠米/珍珠糙米/沙律菜), Toppings, Dressing, Seasoning 都係固定而今次我地就揀咗自己組合Make Your Own Bowl🌟雜菌香菇+溫室青瓜 蟹籽 麻醬豆腐 + 牛油果+$12 鮮蟹肉$12 +果仁醬 + 珍珠米 沙律菜 ($78+12+12= $102)🌟三文魚 + 芝麻海帶 蟹籽 枝仁豆 + 蜜糖芥末醬 + 珍珠米 沙律菜 ($98) 首先要讚下 不論飯量還是配料份量都好足料 就算男士們都唔會餓住走! 所有食物都非常新鮮🍣 好有驚喜! 本身碗飯的配料都相對腍身 但加上蓮藕脆片 辣椒碎 芝麻後 令成碗飯嘅口感生色不少👍🏻 唔會出現越食越dry嘅情況成碗飯食落好似好健康(不過落左醬料後都有少少罪疚感😈) 呢餐飯有個小遺憾 本身落單係點左珍珠糙米 可惜送上嘅係珍珠米 相信有珍珠糙米的話碗飯嘅口感會更好
但因為👧🏻唔食魚生, 平時都冇打算試😔
成碗飯食落好似好健康(不過落左醬料後都有少少罪疚感😈)
‼️如果大家好鐘意魚生 大家仲可以加$38 會多80g魚生🤪