2021-03-29 51 瀏覽
真係太耐無食迴轉壽司了。唔食元氣,又唔想去壽司郎排長龍。係九龍灣嘅九井壽司都係一個唔錯嘅選擇。而佢其中一個特色係用新幹線壽司列車送餐,即叫即送,點對點。係疫情下,真係一個安全衛生嘅選擇。另外對呢間店印象好深刻嘅一點係個服務超級好!點左一個拉麵,然後d店員好主動咁黎問使唔使比兩個碗仔比我同我個frd share。d多餘嘅碗碟都收拾得好快。太貼心!我同朋友都食得好開心,點左超多野食。我揀幾個share啦 👅鰻魚卷 ($38) ❣入口即融!鰻魚無咩骨,加上醬好好味。唔使鼓油wasabi都食到個鮮味 👅火炙鹽鵝肝壽司 ($28) 👍🏻👍🏻👍🏻同朋友上次黎食都有點呢個。我今次一見到碟野就同佢講:食呢個就落地獄噶🥲然後比佢笑我上次都係咁講。完全係guilty pleasure😐鍾意佢嘅肥美多汁,內臟都做得好鮮嫩 👅炭燒味酥雞泡魚干 ($32) 👍🏻👍🏻👍🏻點佢係因為未食過覺得好特別。成碟野好大碟,唔知係咪有半個雞泡魚呢?味道同魷魚絲差唔多。質感硬身,感覺好啱送酒飲 👅特色香蔥吞拿魚碎 ($20) 👍🏻👍🏻👍🏻其實入口即融嘅食物真係好好味🤣呢個又係其中一個例子。好鍾意佢將吞拿魚整成茸。 👅海膽花之戀

👅鰻魚卷 ($38) ❣

👅火炙鹽鵝肝壽司 ($28) 👍🏻👍🏻👍🏻

👅炭燒味酥雞泡魚干 ($32) 👍🏻👍🏻👍🏻

👅特色香蔥吞拿魚碎 ($20) 👍🏻👍🏻👍🏻

👅海膽花之戀 ($32) 👍🏻👍🏻👍🏻
朋友誘使我食的,本身唔係太中意食海膽,因為覺得大多數都會有浸海水腥味。但今次呢個竟然無!並且剩下純粹的鮮甜味。幾jeng