2019-02-21 83 瀏覽
大囡新歷生日食左西式蛋糕。今日佢農歷生日,食個 #壽司蛋糕 啦!本來諗住農歷生日,簡簡單單去食餐飯,佢去完日本仲好回味,話想食壽司🍣,好啦! 去到先知有壽司蛋糕,仲要唔洗預訂。真係冇唔點嘅道理啦! 🤣餐廳唔算大,乾淨整潔。店員好好人又細心。特意點埋咁靚嘅蠟燭,好開心呀,即時有氣氛好多,雷囡s當然勁開心啦!又有得爭吹蠟燭🤣講下啲食物先,其實聞到隔離枱啲和牛好香,仲要唔貴,不過因為叫左個蛋糕,太大份怕食唔晒,決定下次再試(已經約好腳)個壽司蛋糕真係唔錯,砌得好靚,砌到好似2層咁,即時豪華好多。份量都唔少。刺身又夠多。甜蝦同帶子仲好大隻。店員仲教我地,壽司飯要用專用甜豉油,真係好食好多,又唔會過咸,唔係間間壽司店都有㗎,抵讚👍🏻當然枝靚靚星星蠟燭都必定要加分啦!好細心呀👍🏻因為有小朋友要點啲熟嘅,叫左 照燒雞扒湯烏冬,湯唔咸,雞扒煎得皮夠脆,烏冬爽滑唔過淋,啱晒我胃口。都好啱小朋友。隻溫泉蛋有驚喜👍🏻燒三文魚頭,老公好鐘意食,佢地好大碟,魚頭係連埋魚鮫位!(出面好多都分2碟㗎!)皮燒到脆卜卜,又唔會太油。肉又保持嫩滑,唔會乾巴巴。$45大大碟,下次要安哥!埋單仲有雪米糍,雷囡s例牌嘩嘩聲啦!
大囡新歷生日食左西式蛋糕。
今日佢農歷生日,食個 #壽司蛋糕 啦!

當然枝靚靚星星蠟燭都必定要加分啦!好細心呀👍🏻

隻溫泉蛋有驚喜👍🏻

埋單仲有雪米糍,雷囡s例牌嘩嘩聲啦!😆😆
2019-02-20
慶祝紀念