2016-05-25 277 瀏覽
上個禮拜天氣咁鬼死熱,一直想食d清涼既野舒緩一下~咁岩越朋友行過灣仔見到呢間墨西哥菜就入去試下食個~ 其實我被呢款咁靚既cocktail吸引住...我一直以爲cocktail衹會係drink menu出現...點知原來墨西哥菜裏面竟然有一款作爲菜色既cocktail!賣相好特別不在話下,而且味道一流,cocktail既意思我估係因爲將所有配料放入去搞匀食..味道酸酸甜甜,有d似甜既番茄湯,加埋蝦同其他配料一齊飲口感好豐富好特別。真係第一次試係酒杯飲湯,好特別哈哈! 個賣相係咪好吸引呢? 孤陋寡聞既我其實對墨西哥菜認知唔深...一提到墨西哥菜..我都會諗起佢地既脆片! 我覺得呢款墨西哥脆片唔錯,脆片唔會油膩仲脆卜卜,點埋個牛油果醬好正~夜晚仲約左朋友食飯所以衹可以黎個late tea 哈哈,所以衹可以點d輕食,不過Verde MAR既食物唔錯,特別中意哥哥Mexicana Shrimp Cocktail,好好味呀,完全係夏天小良伴!

個賣相係咪好吸引呢?