2005-01-16
早幾日同兩個同事去呢度食lunch, 我地都係第一次去, 午市時間坐滿人。午餐有7 款選擇, 由於同事選左我原本想食的什錦雲吞意粉, 我改為叫左個焗雞扒飯, 另一同事叫左個焗肉醬雲吞意粉。餐湯- 意大利菜湯, 細細碗, 味道普通; 什錦雲吞意粉(芝士xx汁), 一看賣相已覺唔掂, 只有一粒雲吞係完整無缺, 其他都煮到爛晒, 汁又唔夠, 同事試完之後的反應係冇味的(其實當我們飲完湯之後, 眼見其他選吃什錦雲吞意粉的食客都吃剩大半, 鄰桌的食客都說冇味又唔夠汁, 已心知不妙); 之後到我的焗雞扒飯上桌, 賣相幾好, 雞扒重香草味, 我們吃過都覺很有麥記豬柳味, 飯唔夠乾身,但以此區的焗飯算唔差! 經多番催促焗肉醬雲吞意粉才上桌, 同事的回應都唔差, 起碼d 雲吞都係整齊一隻隻的。杯奶茶都係普通水準, 最後得到的結論係焗飯或焗意粉好d, 其他的唔敢再試!至於服務方面, 我地為個焗意粉催促了好多次, 佢地幾個侍應都很有禮貌地講唔好意思, 後來佢地的解釋係個焗爐唔大, 唔能夠一次過焗咁多個, 之後又有話個焗爐跳左電掣。臨走前我地投訴個什錦雲吞意粉冇味好難食, 個侍應的解釋話個舊的廚師走左, 新的
至於服務方面, 我地為個焗意粉催促了好多次, 佢地幾個侍應都很有禮貌地講唔好意思, 後來佢地的解釋係個焗爐唔大, 唔能夠一次過焗咁多個, 之後又有話個焗爐跳左電掣。臨走前我地投訴個什錦雲吞意粉冇味好難食, 個侍應的解釋話個舊的廚師走左, 新的廚師做左兩日, 所以失準, 其實可以不用做多款午餐, 集中做好幾款便可以了!