2010-07-08
要講最耐,應該係等枱,因為一張枱唔係大,黎親o既客通常又兩個兩個咁,無理由搭台架?故此等枱先係最耐,天氣咁熱入黎買得雪糕通常都唔會走返出去熱,再加上... 呢度冷氣好夠。 我知道係有原因o既,一來配料都要keep個比較低o既溫度,二來冷氣細雪糕就溶得快。入去o個陣我無留意呢度賣乳酪雪糕,只覺得雪糕食起黎水水地、無乜忌廉,後來知道呢度賣乳酪雪糕呢,真係,唔怪得,店員話佢地D雪糕係低脂。(請注意,低脂雪糕食得多一樣會肥。) 自助軟雪糕除左好玩之外,相信亦為店家帶黎可觀營業額,尤其係好鐘意一圈一圈咁卷雪糕o既人 --- 好似我咁 --- 隨便揀三隻味都俾左四十幾蚊。我試左豆腐、北海道牛乳同比利時朱古力,其中比利時朱古力質感較硬似普通雪糕,其他都水水地好易溶(香味較淡甜度高)。朱古力甜度較淡,略帶苦味,可可香味濃郁,簡直同朱古力醬有得比,顏色係深啡黑色,唔鐘意食甜o既人可以揀佢。 店員話佢地日日都會打料,今日有呢個款聽日未必有。想特定食某一款真係要打電話問左先喇。