2007-09-06 6 瀏覽
星期六到金滿庭飯茶,一行八人,食o左好多野。一口小籠包(8隻)x2: 皮薄,好多肉汁,一咬落去d肉汁就流出來,很香,不肥上海炒年糕:有紹菜、肉絲同筍,好好味,炒得好香,連好難入味ge 年糕都夠入味擔擔面x2:很濃香麻醬味,面條質地好過詠藜園,有較有彈性鍋貼:好香口惹味,煎得夠香脆,內裡充滿肉汁,亦不太油膩,抵讚蔥油大餅:好大件,夠多蔥,香口干煸四季豆:好夠乾身,好有鑊氣,惹味素鵝:味道唔得,過份煙薰;話俾個manager聽煙薰味好重,好難食,叫佢換過,佢話攞過去俾師傅試,師傅話味道係咁,又話佢地用o左隻新香菇,所以味道係o甘,無得換。你當我傻架,我又唔係第一次食,係煙薰過度定係香菇味,我地無理由會唔識分囉!要扣分啦!鮮魚羹:間中有一兩口是腥的,夠熱,加埋芫茜味唔錯除了個素鵝同服務要扣分之外,整體唔錯,都keep 到水準。
星期六到金滿庭飯茶,一行八人,食o左好多野。

擔擔面x2:很濃香麻醬味,面條質地好過詠藜園,有較有彈性

蔥油大餅:好大件,夠多蔥,香口

干煸四季豆:好夠乾身,好有鑊氣,惹味

鮮魚羹:間中有一兩口是腥的,夠熱,加埋芫茜味唔錯

除了個素鵝同服務要扣分之外,整體唔錯,都keep 到水準。