2018-08-24 1404 瀏覽
Gastrobox The Union位於堅尼地城卑路乍街,喺堅尼地城站C出口經科士街行過黎都算方便,呢度環境裝修有Grand既感覺,配合頭上燈飾同擺設都好有格調午市套餐選擇都幾多元化!我地最後叫左兩未點菜便已送上熱辣辣餐包意大利香草包焗至香脆,配上黑醋一同食用一流哦!餐湯分別點左龍蝦湯同黑松露蘑菇湯各一個。龍蝦湯微微偏鹹,但有濃郁龍蝦味同有蝦肉在內都算足料!而Creamy既黑松露蘑菇湯則要大讚!啖啖蘑菇肉而且有濃香黑松露香味,足料之餘好有口感蕃茄水牛芝士煙三文魚蟹肉沙律夠哂大碟!沙律菜新鮮,水牛芝士軟綿綿而且富有奶香,蟹肉十分新鮮之餘仲啖啖肉!沙律配合煙三文魚同橄欖油夠香之餘亦好fresh香草大蝦忌廉汁扁意粉大蝦好大隻,蝦肉鮮嫩唔會焗到太乾身,師傅好細心地先幫我地一分為二,用香草等配料焗香左既蝦亦容易起出蝦肉食另外以忌廉汁煮成既意粉好Creamy,配上七彩繽紛既配菜煮得健康之餘亦有口感西班牙特級烤豬排烤豬排肉質鮮嫩,脂肪比例均勻,食落唔會太油,豬味好濃郁哦!另外配上鮮製薯蓉,食落仲有粒粒薯仔肉,大滿足啊

意大利香草包焗至香脆,配上黑醋一同食用一流哦!

蕃茄水牛芝士煙三文魚蟹肉沙律

香草大蝦忌廉汁扁意粉