2018-11-18 135 瀏覽
難得假日,就同朋友黎到旺角食韓燒火鍋放題,岩哂想燒野食既我,又岩想打邊爐既朋友食物種類都好多,呢到主打食韓牛,除左韓牛之外,都有一般既肉類,另外仲有韓國特色前菜同小食,非常豐富除左野食任食之外,飲品都係任飲既,客人可以自助去雪櫃拎我地加左錢要埋刺身同牛肉他他,刺身都係厚切大大片,新鮮肥美。而牛肉他他都係第一次食,好重牛味,味道鮮嫩,配埋雞蛋食,又幾夾喎仲另外叫左份好靚既韓牛,脂肪比例均勻,入口充滿好香既油脂,勁重肉味,肉質好腍飲品方面,都有一d韓國既特色飲品選擇,米槳同乳酪味梳打,味道唔錯,值得試下紫菜飯卷,大細岩岩好,方便一啖食哂,好重麻油香,材料都幾豐富,有蟹柳、蘿蔔同青瓜等等,好爽口我地額外加左個牛助骨,肉質好腍、入哂味,味道濃郁必點美國安格斯肉眼扒,超級大塊,脂肪同肉比例一半一半,燒起上黎好香口,食落好juicy另外都叫左牛仔骨、五花肉、豬頸肉、海蝦同帶子,豬頸肉較為出色,爽口肉味重,蝦同帶子都好新鮮,食落爽口彈牙當然唔少得飯後甜品、唔係一般雀巢,係其他牌子,有我最愛既綠茶味,茶味好出,唔會太甜,為呢餐畫上完滿既句號
除左野食任食之外,飲品都係任飲既,客人可以自助去雪櫃拎
我地額外加左個牛助骨,肉質好腍、入哂味,味道濃郁