2020-11-06 690 瀏覽
由細到大都好鐘意食麵,尤其是係冬天。做完成日野,心很累既時侯 一碗熱辣辣既麵既威力係有幾咁厲害。聽朋友講奧海城有間黃既台式牛肉麵,咁梗係要去試試佢啦。唔係太多人排隊,好快就入到去坐。坐左無耐店員就比左幾個口罩套我地 好靚好貼心(仲要幾好用 而家仲用緊)。講野食,見到個menu有個埔里花雕三星麵(牛鍵,牛筋,牛肚),本人極好酒同牛筋 諗都無諗就揀左呢個(雖然戒緊牛 但係都要堅決破佢個戒!)。唔使等好耐就有得食,個麵勁大碗 啲湯熱辣辣又勁香花雕味已經加哂分。其次就係佢個牛筋同牛鍵都好冧,不過個牛肚就普通啲。雖然個麵好大碗 不過照食哂,係好食到呢湯都飲哂都唔夠喉 高汁!!!不過可惜既係本人家貧,略嫌個麵小貴 但幾多方面近乎完美! 有錢一定再去