2018-03-15 577 瀏覽
好耐無踏單車啦!!天氣又不錯!!今日平日專登請日假同男友人去元朗踏單車先!!踏左一陣!!兩個已經覺得好攰!!都係去揾吓地方食下嘢先!!男友人提議去形點新商場逛逛!!一到商場就見到位於地下嗰間Applegreen, 覺得地方好寬敞!!下午時段好開揚!!仲有D陽光射入嚟添!!感覺舒服!!於是同男友人即刻坐低叫兩個Brunch Set!! 吾係掛!! Brunch 都可以咁豐富!!有餐湯、低脂乳酪汁沙律、小牛角包、主菜同飲品!!餐湯係特濃磨菇湯!!這個湯好好飲呀!!好有驚喜!!沙律就好新鮮!!小牛角包很香脆!!不過好似太细個!!食完一個仲想食多個!!主菜係全日早餐~黑松露炒滑蛋、炭燒番茄香腸、蜜糖煙肉、比利時窩夫同薄荷蜜柑莎莎!!黑松露味好濃!!蜜柑都幾甜!!香腸煙肉就麻麻地!!比利時窩夫就超超好味!!好香牛油味!!焗得很香脆!!份量有夠晒大!!遠遠超過我想象!!男友人則叫了個香草忌廉三文魚意粉!!話想食得清淡D喎!!不過原來都大大碟!!竟然有好多三文魚!!仲吾係細细粒嗰種!!係大大舊嗰隻!!其實坊間通常都係得幾粒三文魚!!主角變左係意粉!!Applegreen卻令人意想不到!!令三文魚變番做主角!!而飲品我哋叫左兩杯凍鮮檸檬特飲!!酸酸地!!都好飲!!可以幫忙落下格!!