2023-03-08 25 瀏覽
打邊爐點可以無湯底,我就叫佐呢度既鴛鴦鍋(沙嗲/莞茜皮蛋)🍲沙嗲好濃味,好香既沙嗲味,少少辣加少少甜,味道好豐富,好惹味😋另一皮蛋湯底係估唔到咁多料,除佐有皮蛋仲有啲菇同紅蘿蔔,成個湯底好清甜,打邊爐清清地就健康啲😌打邊爐既配料有好多唔同選擇,我好中意佢地既黑柏葉,無骨脆鯇片同埋嫩滑鴨血🐄🐟🦆黑柏葉好新鮮,好爽脆😛脆鯇片就好厚好實,好重魚味,嫩滑好食,同啲鴨血一樣咁嫩咁滑,新鮮無比😗另外呢度仲有啲小食,我地試佐炸豬仔午餐肉同埋涼拌麻辣花甲🐷🐚午餐肉炸得好脆好邪惡但超正,脆得黎唔油膩,豬肉味好香,肉質腍腍地好爽,點落湯吸收下啲湯汁黎食都得😜另外花甲又好正,好大隻好彈牙,加埋啲香料,又麻又辣,好香口,好正既小食😚