2023-08-14
我上次同好姊妹嚟食,講好咗要帶囡囡嚟😌!今次我哋一家三口👨👩👧坐樓上。樓上嘅格調同樓下有點不一樣,燈光暗一點,裝修走工業風。一坐低先來兩杯⭐️飲品先🤗 買一送一,仲可以揀唔同嘅飲品❤️我哋叫咗🍹鮮橙梳打( $38){杯特飲一嚟囡囡👧🏻就食咗個片橙🤣}&☕️ Hot thai milk tea ($38){我第一次飲熱嘅泰式奶茶 ,大大杯甜甜地好好飲😋}⭐️頭盤:🍞泰玖金磚蒜蓉包 ($42){即叫即做,熱辣辣,囡囡👧🏻一咬落去就話好脆啊!}⭐️主菜:🐟泰式明爐桂花魚 ($158){因為比女女食,所以特別叫廚房整唔辣嘅。我覺得最好食係呢一味菜😋👍🏻點住火保持住魚嘅溫度,味道好好!肉質柔滑。仲有一碗魚湯。}🍍泰式菠蘿炒飯 ($118){原隻菠蘿上,入面有泰式臘腸,好食}⭐️甜品:🥭芒果糯米飯 ($58){擺盤好特別,好似壽司咁🍣,有糯米同紫糯米兩款,放到好似一朵太陽花咁🌞}我見到呢度都有唔少人帶小朋友嚟食,不過要注意,呢度冇BB凳㗎。囡囡👧🏻話自己好似大人一樣坐大人凳🪑。侍應好好,幫我哋搬BB車上樓上,俾咗張圓枱我哋,女女食食吓眼瞓都可以瞓返落BB車。
今次我哋一家三口👨👩👧坐樓上。
⭐️頭盤:
⭐️主菜:
🐟泰式明爐桂花魚 ($158)
🍍泰式菠蘿炒飯 ($118)
{原隻菠蘿上,入面有泰式臘腸,好食}
⭐️甜品:
🥭芒果糯米飯 ($58)