2023-10-15 324 瀏覽
未坐低,已經俾門口個呀姐搞到無胃口。我無帶袋拎住枝枝裝茶,無諗過要係餐廳飲. 但一入去,帶位個呀姐已經「外來飲品唔可以係度飲,陣間麻煩放埋一邊」🤷🏻‍♂️乜料?如果我攞住杯插左飲管既珍珠奶茶,你有合理誤會我無所謂。但我只係拎住一支樽裝茶。坐低第二句就係「留意番用餐時間60分鐘」其實,我好似坐緊food court 咁,你真心覺得我想坐耐啲?未叫野已經令人好不悅。叫完野,佢將個餐牌擺喺我背脊度既椅背上面。其實,你真係冇個好啲嘅位放餐牌咩?再望一望張枱,每張枱都係兩支牙籤。成件事都好小家。個顧客咩都未做,就驚你嗌嘢嗌唔夠、驚你坐得耐、驚你偷牙籤。食物質素好過吉野家少少,唔會補救得到店員既無禮。一食完放低筷子10秒都無就衝過黎問都唔問就收走啲野。其實做咩者?有咁趕咩?用OpenRice咁耐,未試過嬲到要上黎打食評。我唔會2個人比三百幾蚊要求你有水準,但亦唔會諗住係食緊快餐店。成餐飯半個鐘都無就走左。坐多一秒都覺得唔舒服。真心,快啲執左去free 番個鋪位俾其他餐廳。