2018-01-07
呢間「餐廳」真係唔好去食,黃埔店員工態度極差!!!!早係三個星期前已經book左位12月31號食飯慶祝老豆生日。當時問佢食半圍使唔使而家落定order先(因為book左8點半入席驚無哂乳豬),接聽個個話到時先落就得。咁好啦⋯⋯去到當日8點鐘去到,同佢講我地人到左,佢問我小菜定火鍋,我話$1488餐,接待個位就話咁我幫你留起隻豬先唔係一陣無哂。等到8點20分左右就入左去,個短頭髮男經理同個執枱阿姐講話「呢張枱我搞」,就問我小菜定火鍋,我又講多次$1488餐,之後佢問完飲咩茶就走左。啲茶黎哂,菜牌又無放低,咁我地就係度等野食啦。等左15分鐘(預你假期比較忙),先問一問阿姐幾時上菜(因為我地5個人叫左半圍,我媽都驚佢以為我地未齊人就唔上菜),阿姐話幫我跟跟。又等多15分鐘,成枱都唔耐煩,舉手叫另一個戴眼鏡既男經理,叫佢跟一跟,佢就咁一句「喔」,之後係無做任何野,繼續做自己野🤷🏻♂️老豆已經拍枱叫走,我男朋友又走去問阿姐話等左半個鐘啲野食都未黎,阿姐話等半個鐘頭好正常喎🙄🙄又話已經黎緊。之後阿姐行開左,走返返黎問阿姐:頭先邊個幫我地落單?我:短髮無帶眼鏡個男經理男經理:唔係我我:當時你話呢張枱
之後阿姐行開左,走返返黎問
阿姐:頭先邊個幫我地落單?
我:短髮無帶眼鏡個男經理
男經理:唔係我
我:當時你話呢張枱你跟,你話唔係你?😡
原來,個男經理一路都無落過單,成班人坐係度餐牌又無,眼見呢張枱無單,又坐左咁耐枱面都無野食咁坐左係度最少都半個鐘都無行過黎問下?!叫你地班人跟,又唔跟!當我地係搞事既客呀?!
男同女職員都唔理客人,無服務可言,又講大話,如果第一次叫你地去跟就跟,我地成枱人就唔使白坐左係度咁耐啦。仲要係慶祝老人家生日搞到成晚成家人都唔開心😡😡
建議大家一係唔好去食,一係叫完野食就每5分鐘催佢一次,以免啲人又唔做野又做漏野。
當晚周圍又爆哂人,最尾去左茶餐廳食飯,真係好很謝龍閣幫我地成家人過左一個咁難忘既生日飯同除夕夜👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻