2022-04-30 226 瀏覽
喺網上面見到去坪洲一定要做嘅其中一件事,就係去呢間餐廳食炒通粉同埋柚子西多士🍞。餐廳嘅地點離碼頭大約10分鐘路程,同其他比較出名嘅食店喺埋一齊,好容易就搵到。餐廳內部裝修喺比較傳統嘅香港茶餐廳風格☕️,算係一大特色。我哋單點叫咗一個炒通粉($38)同埋柚子西多($27),價錢上唔算貴。味道方面,公司炒通粉其實即係豉油王炒通粉加午餐肉、雜豆同香腸🌭,有鑊氣但係唔係好特別。而柚子西多其實即係有酸味嘅西多士,我自己覺得西多士加糖漿好似好食啲。🤔總結來說,網上話係坪洲名物,我覺得係名過於實,可以一試,但係唔好太大期望,因為只係普普通通。🙃題外話,唔知係唔係廚房太熱所以開咗門,定一話抽油煙機壞咗,我哋坐咗喺近廚房嘅一枱,一直聞到廚房炒通粉攻出黎嘅濃煙味道,如果大家介意成身都係油煙味💨,記住要簡張遠啲廚房嘅枱。😵

餐廳內部裝修喺比較傳統嘅香港茶餐廳風格☕️,算係一大特色。

公司炒通粉
柚子西多士