2013-07-30 359 瀏覽
搭巴士時成日見到對面街有間台灣食店,今次”的”起心肝去試下。坐下來時間大概晚上八點多,人流不多,餐廳裡有多個大電視睇,鐘意用電視汁送飯既係開心架。佢地晚上都有套餐大概40-50元不等,價錢係接受既。我同朋友叫一個滑雞蒸糯米飯,我就叫了滷水拼盤套餐。1. 滑雞蒸糯米飯雞幾入味,啖啖肉,糯米飯均勻地入味,唔會有d飯無汁,份量算足夠,一位男人食都算飽。2. 滷水拼盤套餐其實一般人食食滷水拼盤都期待有牛部份或係內臟類,但係我唔食牛同內臟類反而啱我食。整體係可以接受,蛋﹑腩肉同豆腐都恰度味道,唔會太鹹。若果想食滷水雞翼或其他類都有,只不過唔係併盤類。若想係深水寶坐得舒服d,唔想比人趕走,價錢又合理的話,這裡係一個選擇,不過不要對佢地食物期望太高。

1. 滑雞蒸糯米飯

2. 滷水拼盤套餐