2023-06-06 113 瀏覽
同友人放工去奧海城買嘢+食飯,好耐冇嚟奧海城多咗好多舖頭勁多嘢行😝淨係諗食咩都諗到頭痛,呢排日本菜食太多,好想食中菜😝最後揀咗呢間星馬菜,因為感覺座位好闊落坐得舒服同乾淨。油浸鰈魚:認真極好食🙌🏻完全冇諗過個外皮可以做得咁出色,外面酥脆裏面嘅魚肉肉質軟硬適中,咬落去仲有油香,再加埋佢嘅醬汁唔會鹹,我比滿分💛黃金蝦球:係預料中嘅味道💛份量足料鹹蛋黃嘅濃度好高,一上枱已經好香💛古早魚香老鼠粉:友人非常鍾意食特別嘅菜式,所以order老鼠粉😆原來老鼠粉即係銀針粉,好驚喜💛將冬菇絲肉絲蛋黃香蔥所有配料撈勻做出嚟嘅口感勁豐富好似食緊湯羹💛招牌扣肉包係佢哋嘅期間🫧限定最少要order兩個以上,蔬菜雖然中和左扣肉嘅油膩,不過個人口味都係鍾意食再肥啲嘅扣肉😝總括嚟講呢一餐晚飯我非常非常滿意,價錢唔貴,而且兩個人食仲可以食淨打包😆最重要係所有菜式嘅味道都唔會好鹹,調味仲調配得好好。

黃金蝦球:係預料中嘅味道💛份量足料
鹹蛋黃嘅濃度好高,一上枱已經好香💛