2014-03-17
今次係vcity入面, 見呢間主打泰國菜, 8點前入坐, 唔使等位直入!今次一共兩個人, 因為個朋友都唔係太食得辣, 所以無得試冬蔭公湯 ....... 見到其他客人食真係好似好好味咁, 可惜!什錦拼盤:一共有5樣野 : 魚餅, 蝦餅, 雞翼, 春卷, 串燒咩都可以試下, 唔錯, 雞翼外皮夠脆, 特別係串燒, d 肉keep 得好好, 唔會老, 搞到我好期待之後個半打沙爹串燒沙爹串燒:最多可以mix 兩款, 有雞、豬、牛三款, 我地要豬牛拼 ~狂推牛!!!肉質讚!!!沙爹味濃, 食唔停口!扎肉金邊粉:清清地上湯, 淨食小食又唔夠飽, 全部小食都係濃味野, 我覺得叫個淡味既粉唔錯, 而且可以填下肚, 暖下胃~香茅豬頸肉:呢間真係個火侯控制得好好, 串燒之後, 豬頸肉又係肉質正, 又爽口又滑, 重有少少肉汁, 加埋d香茅味, 好滿足!!香茅雞翼:真係實物如圖!!!同什錦拼盤雞翼一樣, 不過呢碟就惹味d, 要夾埋d蔥同香料碎一齊食! 食一碟什錦拼盤得兩隻又點會夠侯, 點都要叫多碟啦, 真心推介!
什錦拼盤:
一共有5樣野 : 魚餅, 蝦餅, 雞翼, 春卷, 串燒
狂推牛!!!肉質讚!!!沙爹味濃, 食唔停口!
題外話/補充資料:
我都想可以出九龍城食正宗泰國菜, 但係唔係下下都去到, 方方便便既呢間都叫唔錯既選擇