2008-06-12 25 瀏覽
自從年頭去完韓國後都未食過韓國野la, 想起當地地道的食物真係好好食。今次來到韓城美食就係想搵番呢種感覺,去到門口已有種韓國的感覺,入面的人好多都係韓國人,而且有個飲水機係度真係好似韓國d小店。雖然佢地唔識廣東話,不過佢會叫我地寫d 号碼比佢地,同埋如果想少辣的話,你叫少辣佢都聽得明今之叫左3碟野:綠豆肉餅: 以為好似好多肉咁會好膩, 不過可能有d綠豆唔係全部都係肉,而且煎得唔係太油, 所以係好好味ga!炸醬麵: 記得上次係韓國食過,但係我覺得呢度好食d wo, 有d洋蔥la, 肉碎la 撈埋之後真係好食, 而d麵條軟硬適中,真係唔錯!辣汁炒年糕(唔係好記得真個名): 叫左少辣,用d韓國辣醬加雜菜加年糕,味道ok 而且d汁用來點d綠豆肉餅真係幾夾,不過d 年糕就硬左dd ,我唔敢食咁多怕唔消化仲有佢會有d唔同的泡菜送比我地, 味道都幾好,用來夾其他食物都好好食!雖然款式選擇唔多, 而size較少,不過都係好值得再去

今之叫左3碟野:

雖然款式選擇唔多, 而size較少,不過都係好值得再去
正!!!綠豆豬肉餅
正, 炸醬麵