2021-11-15
黎過好多次,次次都要排好長隊先可以食到。所以每一次都放棄咗,係到左今次5點幾黎到食飯先叫有第一次食到,滿滿期待。一坐低就有超級Nice 既店員黎睇下我哋有咩岩食,仲推介左好多野同慢慢問清楚我哋鐘意食啲咩。滿滿貼心服務態度😍結果我哋就點左三個小菜,其中兩個係餐。餐湯有中又有西,兩個湯都飲得出好有心機同落足料!絕對唔係純粹得個咸字嘅味精湯。作為食飯前嘅湯水認真唔錯👍🏻叫咗三個嘅小菜分別係鹹蛋黃金蝦,粟米斑塊同埋蒸糯米飯。先講一講個蝦,好大陣香嘅鹹蛋味而且仲可以連蝦殼食埋落肚脆卜卜又唔使剝殼。粟米斑塊識落冇骨之餘亦都非常爽口,唔會有一大陣腥味,用嚟送飯非常開胃。仲有就係蒸糯米飯,用荷葉包住香得來又夠爽身。食落絕對唔會濕粒粒。仲有叫多咗兩杯特飲,分別係阿華田雪山同埋提子特飲。兩杯飲品都各有特色一路食飯一路飲就啱晒!唔怪之得呢間茶餐廳咁多人幫襯啦!