餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2021-08-20 73 瀏覽
呢日去中央圖書館聽talk,聽完talk就諗住同朋友去附近搵下有冇咩好食既野,我地見到有間印尼餐廳望落唔錯,我地又好少食印尼野,就入左去食lunch。餐廳細細間,但環境唔錯。打開餐牌,見到有好多好有特色既印尼菜。我地都幾肚餓,所以點左好多野食。主食方面,我地點畫炸魚三色飯,呢個飯望落好特別,佢有大大條既炸魚,魚炸得好香脆,出面層皮咬落去係索索聲,外脆內軟,好正。呢道菜最特別係佢個三色飯,有白色、黃色同埋綠色既飯,分別係椰汁飯、黃薑飯同埋班蘭飯,可以試到唔同味道既飯。另外,點左個石粟馬拉盞炒通菜,通菜都幾嫩,配埋惹味既馬拉盞,超好食。最後,仲叫左碟烤魷魚,烤魷魚幾香口,肉質彈牙,正!飲品方面,點左牛油果沙冰同埋綠豆椰汁冰。
餐廳細細間,但環境唔錯。
打開餐牌,見到有好多好有特色既印尼菜。

最後,仲叫左碟烤魷魚,烤魷魚幾香口,肉質彈牙,正!
飲品方面,點左牛油果沙冰同埋綠豆椰汁冰。