2022-09-28 67 瀏覽
啱啱同我朋友出咗去食土耳其菜,因為朋友之前去土耳其旅行試過佢哋嘅特色菜都覺得己有風味,今次我哋都搵咗一間好多人推介話似地道正宗嘅餐廳,佢係喺荃灣,一入到去間餐廳都非常有土耳其風味,非常多打卡位💯我哋叫咗杯薄荷茶,通常食完土耳其菜咁重口味嘅嘢食都會給一杯薄荷茶,清一清個味覺。我哋叫一個香酥茄子夾雞都好似非常特別,平時都好少見到有茄子同埋雞肉配搭仲要係炸嘅添!食落口嘅時候因為茄子比較多汁,令到口感非常多層次,味道都仲好豐富添!朋友都好推介佢哋土耳其菜的羊,見到呢個羊件係用免治羊肉和芫荽籽做的,好似幾惹味!黎到見到羊件賣相都好得,又好入味!我哋叫咖哩雞因為入到去見好多枱人都有叫,覺得都值得一試,我哋都好彩有試到。佢哋咖哩係用不同調味粉而盛的。好香濃,點飯食一流!