2016-09-07
一直都有朋友話這間好味道,但因為要幾個人黎先抵食,今次終於有4個人就話不如去試下佢,好彩我訂左位同湯,係旺角站行大約十分鐘到達,去到都幾嘈難傾計,但野食吾錯而我地每人$210都價錢合理,由頭到尾都保持住有人黎食,所以黎堅要訂定位。杏汁豬肺湯要之前訂左先,黎到見到勁白已十分期待,大約可以分到5碗湯,湯料都吾少,而且十分軟熟,加上豉油一起食都不錯。湯十分香杏汁味,飲落去都十分香口而濃的口感,感覺類似是吾杰身而咸的杏仁糊,豬肺味道濃又吾會有”散”味,煲得不錯~!怪不知咁多人都黎到點都叫一個啦,但價錢吾叫十分平,都要$238,一碗差不多要$40。炒面都見到桌桌都有我地忍吾住又叫左,講真十分好味,面質又夠幼而乾身,又吾太咸同加上配菜和辣醬一起食,好快我地好快掃晒這碟炒面。炸豆腐味道不錯又炸得吾太油,份量都不少,但醋味吾夠酸。鳳爪一碟有6雙,但超咸,冇朋友想食,最後我一人食完成口都係咸味,有失望。嘟嘟雞煲好熱呼呼黎到,雞肉都嫩而香,但味道偏淡,不過都可以食到原味,本人就覺得味道不錯。這個蒸勝瓜係我地最愛的餸,食落去蒜味濃又香,勝瓜吸晒精華清得黎又有蒜味,十分好味而吾會覺得好油。朋友話小炒皇比較少地
朋友話小炒皇比較少地方有,所以我地都叫左,食落去炒得好香,仲有少少海鮮係入面,送酒堅一流。