2011-08-01
鍾於搵連續兩日同老友去試吓屋企附近呢間街方泰菜, 之前一直想搵D老友試架,因感覺都幾地度及嚟幫襯D人都幾多.第1晚宵夜時間10:30, 好彩早嚟因為座多一陣就要等位, 一座底先叫個生蝦, 沙嗲(豬牛雞), 無啤酒供應, 重好可以過對7仔買超方便 ^^D 沙嗲$10串叫咗9串, 簡簡單單但至在夠風味, D醬汁夠味; 生蝦要推介, 好似有9隻夠新鮮配上D辡醬就更超爽(指夠辡),正! 最後叫咗個生菜包, 清清哋可加大中少辡, 我哋叫咗少辡, 下次可以叫中辡,因少辡不夠喉! 哈哈結帳時都係$160, 底食, 正! 第二晚同另一個老友!都係叫番串燒6串,生蝦,生菜包, 重叫咗木瓜沙律,燒魚和馬拉盞介欖. 木瓜沙律夠辡味道好, 燒魚推介, 因夠特別, 配上個辡醬汁帶出更鮮味! 最後結帳都是$240, 正!