2013-04-30 1265 瀏覽
第一次寫食評, 請多多指教之前幫襯過幾次, 每次都有好印象。樓面的姐姐, 十分友善, 平日的晚市, 根本不用等位; 但如果是平日午飯時間, 根本就滿到插針不入, 所以買外賣更好。星期六. 日也人頭湧湧, 脾氣不好的人應該會很容易發怒的!說回招牌清湯牛腩。牛腩一D都唔"un", 又唔"鞋", 有少少入口即溶feel, 很不錯的! 湯底也食不出有味精, 食完也不口渴!牛雜也不錯。我媽叫了"牛雜河走青走腸走肚多肺", 這樣麻煩的要求, 也沒有被黑臉!! 牛雜口感也很好, 非常有水準(我媽說的)!如果叫油菜, 姐姐會問"菜心定芥蘭?" "爽定林?" "蠔油定腩汁?" 十分貼心呀!順帶一提, 如果想吃坑腩或者崩沙腩, 可以跟姐姐說, 如果有的話可以要喔, 價錢一樣的~唯一美中不足是坐得比較迫, 也時常很多人, 不過價錢很相宜, 性價比很高!! 之前在上環吃牛腩河, 質素跟這裡差不多, 足足貴十蚊!!! 所以都係有heart地區小店抵D~~
第一次寫食評, 請多多指教

題外話/補充資料: 試過拜完年想幫襯, 點知去到門口貼住"十五啟市"!!!! ._.""""
2013-04-30
  • 牛腩河