2009-12-22
間間火煱唔係Full Booking,就係排長龍,於是試吓入亞士厘揾食,最後因為佢有鍋物,咁就入去幫襯。燒蠔 - 揀咗麵豉味,上桌實物Size唔算太細,麵豉燒得有D焦,好野味吓。而且味道唔腥兼仲好Juicy,正!牛舌 - 係一定會食嘅燒野,燒得外脆內軟,不過鹽可以落多些少,略嫌唔夠濃味來送清酒!霜燒牛肉 - 牛肉都幾鮮嫩吓,半生熟配搭咗一個酸酸地嘅汁幾鬼醒神吓!牡丹蝦刺身 - 朋友至愛嘅剌身,啖啖爽甜蝦肉,跟手炸咗個蝦頭送酒一流!雜錦海鮮鍋物 - 有蠔、魚、蝦、魷魚、帶子、魔芋、金菇 … 不能盡錄,樣樣都好新鮮,加上係冬天日子食就合晒時令,份量頗大,我哋未清晒就比佢KO咗!佈置真係幾過癮,煙癮起到門口「打邊爐」,先發覺個煙灰缸係「雪印 xxxx」,雪印有出煙嘅咩?守门口嗰位四眼妹妹話係日本古董裝牛奶嘅筒,老細見到佢高度幾啱吓就改裝成煙灰缺,真係抵死兼創意十足!