每人枱上都有隻碟, 唓, 原來係比你影相, 之後會收番, 不過係幾得意嘅.

之後上了一籃熱嘅包後, 就上了這碗煙肉及Jelly 作為前菜.

當我們吃完了碗Jelly, 隨即便上Lobster Salad, 配上Caviar. 雖然 Caviar味道出唔到, 但龍蝦好鮮味, 配上旁邊的Salad, 好清新, 一開始唔會覺得好濃.

跟住上另一道菜, 42C Fresh Smoked Salmon配Smoked Caviar. 要等佢2分鐘....

一打開, 就聞到一陣煙味, 比我地知道是用煙燻吧. 三文魚的確沒有做到太熟, 所以食落好滑, 加上配上很多的魚子醬, 不會蓋過魚子醬的味道. 除了在頭兩口有怪怪的煙燻味外, 之後都算是好吃.

之後那道菜是芹菜湯 - Cream of Celeriac Soup, 配有芹菜絲, 脆肉粒, 再加上用蠔打成的泡沫, 做成了這個湯. 很香芹菜味, 但不是中國那種很濃的, 相信不愛吃芹菜的人也接受到這個湯的味道.

之後再上埋鮑魚Risotto - Sous Vide Abalone, 法式豆配上龍蝦濃湯做成的Risotto, 上面鋪上原隻鮑魚. 個湯令到個飯很好吃, 完全吸了湯的味道, 加上鮑魚一起食, 令我感到很滿足.

在上主菜前, 因為剛才食得太濃味, 所以需要用這個西柚Sorbet清一清個口先, 之後再等主菜. 之前的菜都上得極快, 令我感到不停在吃吃吃, 太趕, 相比等這個主菜也等得太久了.

先來這客有這餐廳Signature dish之稱的Prime USDA Ribeye, 要額外另加$88元叫的, 果然, 有肉汁, 而且肉味濃, 是這晚最好的一碟菜.

另外叫了豬肩肉 - Charcoal Smoked Iberico Pork Pluma. 這碟豬肩肉反而有點失色, 理應是很滑, 但反而不是. 相信是煮得過熟, 所以咬不開.

因為豬不太好吃, 有點失望, 所以再叫了碟French Cheese Platter (每位另加$88), 共有7款芝士, 由右下角順時針方向開始吃. 個人愛好吧, 我較喜歡第3及第5, 有人喜歡第4,第6及第7.

最後到甜品 - Coffee Granite, 配有雲呢拿Cream做底, 淋上朱古力醬, 再加上咖啡豆豆脆, 不太甜, 個底的Cream好像溶了的雪糕那樣, 所以加上脆脆就感到脆得來又有種軟滑感了.