由於自己家住這區,目它開店至此經歷一年有多,能夠生存下去可喜可賀,因為從來事情就是這樣,好像這麼近那麼遠,見還未試過,當晚就試下,所有主餐牌的菜式加25蚊就可以變成套餐, 我自已要咗主餐牌的法式油封鴨脾$75+$25轉套餐,太座就要了set dinner set的大虎蝦併安格斯牛扒,前菜: 鴨胸雜菜沙律-鴨胸比較唔夠Juicy, 沙律份量太少, 其實無肉多菜重好啦, 反正都係三片鴨胸肉,甘筍忌廉湯- 太稀身而且甘筍太少呀唔夠色又只有雞湯同忌廉味,伴湯的飽又真係幾細片下,唔好切得咁孤寒得唔得呀,法式油封鴨脾- 以這價錢不可能要求什麼法國來的鴨脾了,但就算這是大陸鴨脾已經算"交足功課"了,一絲絲的鴨肉有酥香,皮亦烤得夠鬆脆不過要提及的,唔知點解伴菜是炸薯條/炒意粉,因為兩樣都不是用來配這菜的, 汁是黑椒汁/紅酒汁/洋蔥汁三種, 付上的紅酒汁實在點睇都唔見得有半點紅酒色亦嚐不到紅酒味大虎蝦併安格斯牛扒- 安格斯牛扒的牛味不足但四成熟就做到了,大虎蝦夠爽身而不是實, 伴碟意粉有陣怪味, 太座認為是用的油, 但我自己則覺得是做意粉的原料- 小麥粉!這個問題留番下回分解吧
個汁幾唔得下
like coffee water