悅滿軒

House of Joy
2019-08-07 331 瀏覽
朋友平時經過美孚饒宗頣文化館都無諗過入面會有乜野特別,都係古蹟啊…文物之款但我朋友話想試吓喺呢到入面食飯,我覺得好驚訝,乜入面有餐廳既咩~所以今年友人既生日就決定黎house of joy 試下😁一入到嚟職員會問你想要凍水定暖水,然後店員都好親切咁介紹當晚既推介同埋本身出名嘅菜式,照員工推薦,我哋叫左Italian clam 呢個蜆真係好好食,蜆肉夠大隻,啖啖肉,仲要勁新鮮再加上日式昆布湯的配搭,味道完全提升,特別鮮甜。原來昆布煮海鮮都唔錯🤣Japan abalone ink risotto呢個risotto 本身以為只係普通一碟加了墨汁的risotto ,但食落口會食到蕃茄甜味和淡淡既海鮮味,最驚喜的除左飯煮得好,上面果兩隻日本鮑魚仔,又新鮮又爽口~正😋Roasted spinach suckling pig 呢個乳豬仔不得了,皮脆肉滑切開多汁,仲可以叫廚師哥哥切細件小小,方便我哋鐘意開心分享的女孩😆再加上上面的酸菜和唔知叫乜嘅汁的配搭.值得一提的絕配👍👍因為今次係生日飯,所以同好姊妹來食,下次一定叫爹哋媽咪來試吓😋

所以今年友人既生日就決定黎house of joy 試下😁

Japan abalone ink risotto