2019-05-09 65 瀏覽
The Right Place 位於大埔舊墟直街,並不在人多熱鬧嘈雜地方,餐廳四周圍環境感覺好舒服好寧靜。餐廳環境昏暗,有情調,有室外室內,室外都一樣有氣氛。餐牌有好多選擇,有西式,有中式,最特別有避風塘系列。野菌濃湯-入口濃厚滑溜,菌香撲鼻,還吃到粒粒野菌魷魚煙肉菠菜芝士忌廉汁意大利粉-滿滿既芝士灑上意大利粉上,魷魚鮮味,口感煙韌,意大利粉軟硬適中,忌廉汁不會過份濃稠,食完不會滯北海道鮮帶子半乾車厘茄芥蘭苗香辣蒜片鮑魚汁扁意粉-北海道帶子肉質鮮甜,還有3大粒,加入了鮑魚汁,帶點香辣,好香好惹味墨西哥牛肉芝士卷-餅皮烤得金黃香脆,餡料有蕃茄、牛肉、芝士,口感好豐富,亦可加上蛋黃醬或牛油果醬或芒果莎莎醬一齊食會更滋味蘇蘭豆腐-睇圖片超級吸引,創意十足,豆腐花都可以撞成cocktail ,當然時試試,木桶入面有豆漿同威士忌,侍應會幫忙將熱豆漿撞入木桶內,等待5分鐘就可以食,口感真係豆腐花,而且仲要滑溜溜,第一啖會先品嚐到豆腐花味,之後喉嚨會散發濃濃既酒香茶葉浸美麗-用上中式茶壺製成既酒,先品嚐凍既酒,之後再飲熱既酒,一冷一熱,味道濃郁,好特別

餐牌有好多選擇,有西式,有中式,最特別有避風塘系列。

野菌濃湯-入口濃厚滑溜,菌香撲鼻,還吃到粒粒野菌