2018-04-12 685 瀏覽
到達第三十篇食評,寫一間我覺得幾好咪,幾特別既餐廳。係官塘有好多工廈餐廳,cafe,有d地方係活化左既工廈,捐下窿拿,好多時會搵到正野。呢間係私房菜餐廳,一入到去間餐廳嗰間餐廳就比較細嘅咁,但係就環境好舒服用咗一啲木枱木凳,呢到好舒服而且餐廳都有一路播住柔情嘅音樂感覺係真係chill嘅我地叫左個龍捲風滑蛋丼仲有海鮮丼,其實價錢都唔便架,午餐一個丼要80幾蚊,加一,晚餐就更貴,但係係真係好味。叫餐時仲會送一碗湯,加送多一杯杞子茶比女士,其實十分體貼,亦都非常呼應到餐廳既主題在家,在家既媽媽辛苦了,所以可以帶佢地尼飲呢個湯同杞子茶補補身,sorry 男士們,這裡是女士優先:)兩個丼的飯量非常足夠,男士食都一定夠飽。明太子海鮮丼比起旋風滑蛋丼驚喜。滑蛋分量多,掩蓋正碗飯不過吃到最後會感覺有少少流。至於明太子海鮮丼非常好吃,魚生嘅味道鮮甜,不同的魚生配搭好夾。 但係我唔敢吃太多魚生,但喜歡吃日本野的朋友可以試試這個。總括而言這兩個餐也很好吃,吃完大滿足,不過價錢方便不算太便宜,畢竟只是兩個飯亦沒有包括飲料。
到達第三十篇食評,寫一間我覺得幾好咪,幾特別既餐廳。