2025-06-28 95 瀏覽
呢間Cafe平靚正❗️服務好,坐得舒服,嘢食高質,喺土瓜灣係世一,我暫時諗唔到有第二間❗️【🥗頭盤】✨ 煙三文魚牛油果醬沙律 $124 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻煙三文魚沙律本身係好common,但主廚巧妙加入牛油果醬,味道瞬間昇華!【🍝 主菜】✨ 紅酒慢煮牛面頰配薯蓉 $298 👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻牛面頰經12小時慢煮,刀叉輕觸即化開!肉香與紅酒香滲入薯蓉,超好食✨ 香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻羊膝焗到外脆內嫩,內質完全冇膻味❗️個人覺得香草醬比乳酪更好味,燉菜口感清新✨ 自家製蒜香四川醬大蝦意大利粉 $138 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💯 味蕾核彈級驚喜!意粉好彈牙,大蝦好鮮甜,加埋主廚秘製四川醬,麻辣蒜香秒殺味蕾💯【🍰甜品】✨ 薑味麻糬窩夫 配栗子蓉及香草雪糕 $72 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻窩夫外脆內軟,麻糬好Q彈,薑味有啲微辛,可以中和栗子蓉甜味,加埋香草雪糕,冰火交融😋✨ 開心果茉莉花醬日式梳乎厘班戟 $104 👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻好似雲朵咁嘅班戟,配上淡綠開心果茉莉醬,果仁味好香,最鍾意不停搖個班戟,感覺好治癒😂 而佢受歡迎嘅程度,8pm 已經賣晒❗️✨ PINA COLADA

【🥗頭盤】
✨ 煙三文魚牛油果醬沙律 $124 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

【🍝 主菜】
✨ 紅酒慢煮牛面頰配薯蓉 $298 👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻

羊膝焗到外脆內嫩,內質完全冇膻味❗️
個人覺得香草醬比乳酪更好味,燉菜口感清新

【🍰甜品

✨ PINA COLADA PARFAIT $96 👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻
椰子雪糕+鳳梨果肉+烤椰子片+ 脆脆酥,好食之餘又好夏威夷度假feel😂

【🥤飲品】

✨ ESPRESSO MARTINI $98 👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻
咖啡配烈酒,口感偏酸,味道好有層次

✨ ORANGE GUAVA ICE TEA $58 👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻
番石榴果肉撞柑橘清香,好清新

✨ GUAVA SHAKEN ICE TEA $48 👍🏻👍🏻👍🏻
番石榴果肉冰茶,唔鍾意咁甜嘅朋友會比較鍾意呢個

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)