2019-05-19 16 瀏覽
今日黎到土瓜灣呢度想食日本野,其實交通都幾方便,旺角有巴士直到👍🏻而且附近都有個就開嘅地鐵站!見到呢間金鶴拉麵咁多人推薦,就一於試下佢!門面環境都十分靚,好有高級日本餐廳感覺,主要用黑色嘅木黎打造高級感,而入面都有鶴嘅圖案做裝飾,夾雜住傳統同現代嘅日本風格,而且座位都十分舒適,位與位之間都有個適當嘅距離,可以有返適當嘅私隱空間。食物方面,我地揀左店舖招牌雞白湯拉麵,仲有鰻魚飯。雞白湯拉麵嘅湯底相當濃郁,食得出肴製左好耐而且冇味精味,食完唔會口渴,好值得一試👍🏻鰻魚飯燒得好香口,飯嘅份量亦算多,仲跟個魚骨湯,食完飯再清清胃口感覺成餐飯都好圓滿!再有機會黎土瓜灣我都會想再食多次試埋佢個沾麵