2019-01-29 680 瀏覽
之前係網上睇到呢度有團購餐,成日搭火車經過都想食下,因為我知呢度好耐好耐歷史,但我從來未嚟過食,見今次有團購就一於約埋一班親朋戚友嚟食下啦要經過掛上長長嘅紅色燈籠先可以去到,好有特色好似拍緊tbb啲古裝劇咁,好鍾意呢度啲環境呢個係今次團購嘅餐單聞名乳鴿開頭係隔離枱上菜先,已經聞到勁香勁香好大隻,每人半隻都好夠食不過真係抵佢出名,因為真係好好食蛇羹賣相似碗仔翅,但味道真係蛇羹嚟嘅,仲要唔馬虎,真係用足料,每匙都有花膠同蛇脆豆腐外脆內軟,雖然普通d,但都好食嘅羊腩煲食開羊嘅人略嫌唔夠(蘇)味,我就覺得好(蘇),所以好難定斷龍蝦伊麵呢個好多人都讚,煮得好過出面好多酒樓,唔會一pat嘢咁新鮮菠蘿咕嚕肉呢個真係要讚下,個菠蘿真係新鮮,超好食咕嚕肉好香口,唔會淋哂佢稱聲係自家種嘅,但真係鮮甜d嘅糯米飯,炒得好均勻,又係好食嘅自家製山水豆腐花好正,正到我飽住個肚都食咗2碗半講真嗰句,之前未嚟食過,齋睇食評,好多人都話差咗好多,負評多過乜今次我都抱住冇乜希望嘅心態嚟,但原來食過先知,又唔係d人講得咁差真係要為佢哋平反下咁嘅價錢,超值價,但最估唔到嘅係咁抵嘅價錢食到咁優質嘅菜式仲要每碟份量都超驚人,細食

要經過掛上長長嘅紅色燈籠先可以去到,好有特色

好似拍緊tbb啲古裝劇咁,好鍾意呢度啲環境

呢個係今次團購嘅餐單

聞名乳鴿
開頭係隔離枱上菜先,已經聞到勁香勁香
好大隻,每人半隻都好夠食
不過真係抵佢出名,因為真係好好食

蛇羹

脆豆腐
外脆內軟,雖然普通d,但都好食嘅

羊腩煲
食開羊嘅人略嫌唔夠(蘇)味,我就覺得好(蘇),所以好難定斷

龍蝦伊麵
呢個好多人都讚,煮得好過出面好多酒樓,唔會一pat嘢咁

新鮮菠蘿咕嚕肉
呢個真係要讚下,個菠蘿真係新鮮,超好食
咕嚕肉好香口,唔會淋哂

佢稱聲係自家種嘅,但真係鮮甜d嘅

糯米飯,炒得好均勻,又係好食嘅

自家製山水豆腐花
好正,正到我飽住個肚都食咗2碗半

真係要為佢哋平反下
咁嘅價錢,超值價,但最估唔到嘅係咁抵嘅價錢食到咁優質嘅菜式
仲要每碟份量都超驚人,細食嘅肯定食剩好多
唯一唔好,上菜太快,食唔切,攤凍哂