2011-03-30
雖然成日話日本有幅射,但自己其實都好想去食日本菜。當日是拍拖紀念日,之前已於團購($135)book咗呢間餐廳慶祝,既然都book咗咁都係去試下啦。上到去,環境格調一流,我都有d意料之外。出示團購的order紙後,食物便送上。先來的是三文魚沙律卷,再來特飲及三色魚生刺身,魚生十分新鮮,味美,而且放在碎冰上又滿足了我們視覺的享受。之後再來天婦羅及香煎龍脷柳,蝦天婦羅的粉薄料鮮,ichiban。接著主打的bubble sushi,一看就想起魚至瀛整的壽司,一個個好似波子,排列得非常靚。整個餐份量看似小,但一道道上,慢慢吃,仍是有飽滿的感覺。整體上,個套餐很美味,但若果係自己去order,可能要約300元,但應該是值得的。