2019-02-08
我地都明白團年時節多數餐廳都會分開兩輪以便翻檯賺更多既錢,難得呢間狀元樓不限時,我地已預先訂位,6:30PM來到唔算多人,以為中伏,點知係FULLBOOKING,以節日來說,價錢唔算太貴,雖然稱唔上話好好食,但味道的確唔錯,而且份量都算大碟。奇味德國豬手 –豬手皮炸得好脆,而入面既肉又好林,係外脆內軟,再配上微辣既WASABI醬,簡直絕配。秘製牛肋條 –超林的牛肋條配上秘製醬汁,非常惹味。彩虹滑豆腐 –豆腐好滑,配上清甜既醬汁,帶出豆腐的鮮味。海味什菜煲 –呢個什菜煲比一般酒樓既大一倍,抵食。狀元炒飯 –炒飯份量略位偏細,但飯炒得好乾身。當紅一品雞 –原先我地想叫霸王雞,但已經賣哂,侍應推介我地食一品雞,果然冇介紹錯,一品雞炸得好香脆,上檯時熱辣辣,好正。欖菜肉松四季豆 –呢個冇乜大驚喜,都唔錯的。蟠桃壽包 –壽包即叫即蒸,兩個起叫,只有蓮蓉而冇蛋黃既壽包,岩哂唔鍾意太甜既朋友,細細個,幾好。
奇味德國豬手 –
秘製牛肋條 –
超林的牛肋條配上秘製醬汁,非常惹味。
彩虹滑豆腐 –
豆腐好滑,配上清甜既醬汁,帶出豆腐的鮮味。
海味什菜煲 –
呢個什菜煲比一般酒樓既大一倍,抵食。
狀元炒飯 –
炒飯份量略位偏細,但飯炒得好乾身。
當紅一品雞 –
欖菜肉松四季豆 –
呢個冇乜大驚喜,都唔錯的。
蟠桃壽包 –