2021-08-21 46 瀏覽
銅鑼灣呢間新cafe開業無耐已經吸引唔少人去大打卡,因為鋪頭細細weekend都要等一段時間先可以入座,全因呢度嘅signature圓形打卡位🔘夠晒煞食,係度影相就最啱。白色光猛嘅環境感覺好簡約,呢度同其他cafe一樣,除咗咖啡同茶之外都會供應意粉等主食同埋幾款甜品。Croffle with tofu ice cream and seasonal fruits 上網見好多人大讚呢度嘅抹茶士多啤梨卷蛋,不過呢排食得太多卷蛋/戚風蛋糕已經有啲厭😂😂所以轉下口味食croffle。Croffle新鮮熱辣奉上,聞到好香牛油味🧈切落就知烘得脆卜卜,入口都有牛油香。面頭嘅豆腐雪糕估唔到同croffle好襯,豆腐味都香濃。店員叮囑一定要品嘗側邊嘅生果,其中提子就係巨峰提子,有誠意😛😛Hojicha latte面頭充滿泡沫嘅造型當然吸睛啦,飲落都唔錯,焙茶味幾香濃,唔太甜😗人均消費:$140推介指數(10分為滿分):8分

Hojicha latte

人均消費:$140