12 月係仔仔生日,又係舅父生日。一早諗定要去壽司朗度食壽司的,用佢個App睇過,已經冇得訂位,咁諗住7點先食,早2個鐘5點去等位,應該等耐D都會有得食掛。點知去到,當日既Walk In等位已經滿額我見有不少人同我地一樣摸門釘呢。重聽到有人問職員,5點黎等位都冇晒晚飯位,咁要幾點黎攞位?個App可訂位日子去到出年2月先有得訂,即係叫人唔好食?跟住仔八掛即上App睇下,真係呢,App訂位去到2月10幾號先有位重要係閒日喎,星期六日果D,都滿晒額了。就係咁我仔好失望咁上網搵食乜好,最後揀左天池食放題。食唔到壽司,食刺生食到飽都好丫。普通放題好似200幾一位,我地每位都加左錢去可以點晒住部Menu的放題,最後每個人好似加埋一差唔多400一位呢。我地主要都係叫刺身,大約叫左5,6次。跟住叫左燒牛舌丫,串燒,炒飯,基本Menu有的都叫過。大多數都幾好食。唯一要彈的係海膽,真係臭到嘔,本來我加錢最大原因都係想食海膽,但果日既海膽真係雖然大多數既食物都好食,但因為我地加左錢,所以覺得價錢偏貴,再食放題,應該都唔會揀佢了,食過一次就算。

2019-12-14